Създаден от строително-инвестиционната компания Тобо Груп проект спечели приза за жилищен Имот

...
Създаден от строително-инвестиционната компания Тобо Груп проект спечели приза за жилищен Имот
Коментари Харесай

Строители разкриха: Дружба е сред кварталите с най-голям потенциал в София

Създаден от строително-инвестиционната компания Тобо Груп проект спечели наградата за жилищен „ Имот на годината ” в осмото издание на Годишните награди на Imoti.net.

Общо 80 представители премериха сили в 9 категории за достижения в имотния бранш. Проектът „ Дружба Метро ”, сграбчил признанието, се отличава с дискретно осветена фасада, озеленена среда. Имотите в него са с високо равнище на функционалност и оферират удобна среда на живот, с помощта на което 95% от жилищата са купени за лично прилагане.
-->


„ Още когато проектирахме постройката, целяхме всеки покупател да има предпочитание да живее в нея, по тази причина и единствено 5% от жилищата бяха купени с капиталова цел. Двустайните жилища в плана са по-големи от обичайния парцел с една спалня и с повърхност 45 кв. м, който сме привикнали да виждаме. Щастливи сме, че планът се осъществя толкоз бързо – всички парцели в него бяха разпродадени още преди Акт 16. Вярвам, че сме съдействали и за подобряването на общия образ на квартала ”, споделя Георги Шопов, шеф на Тобо Груп.



„ Дружба Метро ” се състои от шест етажа с два входа и общо 58 жилището. Има позволение за прилагане от 2022 година. Повечето жилища в постройката са двустайни и са до 70 кв. м, а тристайните парцели са с повърхност от към 90 кв. м. Парапетите на външната фасада са решени с LED ленти и придават деликатна светлина и хармония на постройката, без да нарушават комфорта на живущите. Към всяка жилищна единица има съседен гараж или паркомясто.



Дружба се подрежда измежду софийските квартали с максимален капацитет през последните години, разяснява още Георги Шопов. Интересът към региона се дефинира от съществуването на добра транспортна инфраструктура, в това число метро, както и от множеството незастроени зелени площи. Не без значение е и достъпността на парцелите в квартала, както и близостта до магазини, детски площадки и образователни заведения. За последната година цените на жилищата в региона са нарастнали с към 17%.

„ По отношение на интереса на купувачите, Дружба се подрежда незабавно след Младост,  защото цените на парцелите там са към момента по-ниски. В същото време това е един от най-неуплътнените региони в столицата, има необятни зелени пространства, само че са нужни усъвършенствания в инфраструктурата и образа на постройките. Надявам се да способстваме и отсега нататък този образ да се усъвършенства ”, разяснява още Шопов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР